Lupa
Obsah Obsah
Portál

Josef Hřebík novým kanovníkem na Pražském hradě

Datum publikace1. 11. 2006, 14.30
TiskTisk

Pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk uvede dnes (1.11.2006) do funkce nového kanovníka Kolegiátní kapituly Všech svatých na Hradě Pražském, P. Josefa Hřebíka, který přednáší Starý zákon na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy.

Praha: Slavnostní uvedení nového kanovníka začne v 17.00 hodin v kostele Všech svatých v areálu Pražského hradu. Po příchodu kněží k oltáři a přivítání přečte děkan prof. Václav Wolf životopis Josefa Hřebíka a zazní píseň 'Přijď, ó Duchu přesvatý'. Samotné uvedení nového kanovníka se skládá ze čtení Statut kapituly a přísahy J. Hřebíka před kardinálem Vlkem. Nový kanovník přijme z rukou kardinála znaky své funkce, mozetu a biret. Poté se všichni odeberou do sakristie a připraví se na mši svatou, při které zazní Missa C dur Jana Křtitele Vaňhala v provedení souboru Františka Xavera Thuriho.

Životopis nového kanovníka Kolegiátní kapituly Všech svatých na Hradě Pražském a vyučujícího Starého zákona na KTF UK naleznete v příloze této zprávy.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou