Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zemřel P. Jan Křížek SDB

Datum publikace28. 4. 2009, 18.15
TiskTisk

Ve věku 86 let zemřel ve čtvrtek 23.4.2009 P. Jan Křížek SDB. Působil v severních Čechách a na Prostějovsku.

Stará Boleslav: Salesiánský kněz P. Jan Křížek se narodil 26.8.1922 v Březsku u Prostějova. Rozhodl se oslavovat Boha v salesiánské komunitě. Noviciát prožil v Hodoňovicích, první sliby složil v roce 1948 a věčný slib v roce 1959. Vystudoval Pedagogickou fakultu v Olomouci a byl učitelem matematiky a fyziky. V padesátých letech musel vykonávat různé nařízené práce.

Svátost kněžství přijal tajně 26.6.1962 v Praze, jeho světitelem byl biskup Štěpán Trochta. Vypomáhal v duchovní správě v Bílině, byl administrátorem v Kravařích u České Lípy, v Libochovicích a v 90. letech na Hané. Od srpna 2004 žil v Charitním domově pro duchovní ve Staré Boleslavi, starali se o něj zejména sestry Společnosti Dcer křesťanské lásky sv. Vincence de Paul.

 

Rozloučení se zesnulým bude ve čtvrtek 30.4. v 11.00 hodin v kostele sv. Terezie z Lisieux na Kobyliském náměstí v Praze 8.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou