Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. Vladimír Sluka

Datum publikace23. 6. 2009, 15.00
TiskTisk

V neděli 21.6.2009 byl v Rajhradě na věčnost povolán P. Vladimír Sluka, duchovní správce u řeholních sester v Jiřetíně pod Jedlovou.

Narodil se 23.11.1925 v Českém Dubu. Studoval v Litoměřicích a Římě. Na kněze byl vysvěcen 8.4.1950 v Litoměřicích. Za minulého režimu nemohl vždy veřejně vykonávat své kněžské poslání, byl nucen nastoupit do PTP a také později pracoval v civilních zaměstnáních. Celá svá kněžská léta až do odchodu na odpočinek působil v litoměřické diecézi a to v Liberci, Novém Městě pod Smrkem, Lipové a naposledy v Jiřetíně pod Jedlovou, jako dlouholetý duchovní správce sester. Poslední roky svého života strávil na zaslouženém odpočinku u sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova v Rajhradě u Brna.

S naším drahým zesnulým se rozloučíme při mši svaté ve farním kostele Nejsvětější Trojice v Jiřetíně pod Jedlovou ve středu 1.7.2009 v 15.00 hodin.

Po mši svaté budou jeho tělesné ostatky uloženy do hrobu na místním hřbitově. O modlitbu za spásu jeho duše prosí biskup Jan Baxant spolu s duchovními, řádovými sestrami, věřícími litoměřické diecéze, rodinou Štěpánovou a dalšími přáteli.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou