Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Velehradě byla udělena vyznamenání

Datum publikace8. 7. 2009, 18.25
TiskTisk

V rámci Národní pouti ke sv. Cyrilu a Metoději byla v neděli 5.7. po slavnostní bohoslužbě udělena vyznamenání České biskupské konference (ČBK) za činnosti v různých oblastech. Jmenovací dekrety přečetl světící olomoucký biskup Josef Hrdlička, delegát ČBK pro kulturu a památky.

Velehrad: Ocenění převzali:

Řád sv. Cyrila a Metoděje

Prof. Petr Fiala, hudební skladatel a pedagog, šéfdirigent Českého filharmonického sboru. Je autorem např. vokálních a instrumentálních cyklů pro děti a mládež a sólových skladeb.

 

 

 

 

 

 

Děkovné uznání ČBK

Zdirad J. K. Čech, heraldik

Patří k našim předním grafikům a ilustrátorům, publikoval několik set heraldických kreseb.

Oceněn byl i František Xaver Thuri, hudební skladatel a interpret, jeden z čelných představitelů pražského hudebního života, který se však na Velehrad nemohl dostavit.

 

 

 

Pamětní medaile ČBK

Miloslav Šváček, předseda Mezinárodní unie katolických esperantistů (IKUE) - na fotografii uprostřed

Jaroslav Vrbenský, redaktor nakladatelství Vyšehrad

Jeho zásluhou nakladatelství vydalo desítky kvalitních populárně křesťanských i odborně teologických knih jak před rokem 1989, tak i později (na fotografii vpravo).

Oceněna byla též MUDr. Dagmar Pohunková, lékařka. Vedle endokrinologické praxe se léta věnovala práci v Etické komisi Ministerstva zdravotnictví ČR, kterou zakládala. Slavnostní bohoslužby na Velehradě se nemohla zúčastnit.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou