Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Celostátní setkání animátorů seniorů

Datum publikace8. 10. 2009, 16.00
TiskTisk

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové zve na IV. ročník Celostátního setkání animátorů seniorů, které se koná ve dnech 12.-13.11.2009 v Hradci Králové.

Hradec Králové: Celostátní setkání animátorů seniorů je setkání lidí z celé České republiky, kteří pracují se seniory na diecézní úrovni, ve farnostech, v charitních, sociálních i zdravotnických zařízeních. Týká se také těch, kdo se o problematiku lidí seniorského věku zajímají a chtějí se aktivně zapojovat především v pastorační práci se seniory.

Mezi hlavní cíle akce patří: každoroční formační podpora animátorů seniorů z celé ČR prostřednictvím přednášek s odborníky, vzájemná komunikace a výměna zkušeností účastníků, reflexe získaných poznatků a povzbuzení pro další nebo novou práci.

IV. ročník setkání animátorů seniorů na celostátní úrovni se koná ve dnech 12.-13.11. v Hradci Králové v budově Adalbertina na třídě ČSA. Program sestává z odborných přednášek, bohoslužby s biskupy, benefičního koncertu, předprogramu Moses a závěrečné besedy.

Záštitu nad celou akcí převzal, stejně jako v minulých letech, arcibiskup ThLic. Mons. Karel Otčenášek, dále primátor města Hradec Králové Ing. Otakar Divíšek, člen rady Královéhradeckého kraje Ing. Miroslav Uchytil a Národní centrum pro rodinu. Pro tento ročník bylo zvoleno motto z Matoušova evangelia: „Já jsem s vámi po všecky dny.“ (Mt 28,20)

 

 

Z programu:

čtvrtek 12.11.

8.30-9.45 hodin: registrace účastníků

10.00-11.00 hodin: přednáška

doc. Mons. Aleš Opatrný, Th.D.: Kým je animátor seniorů?

13.30-14.30 hodin: přednáška

ThLic. Tomáš Holub: Eucharistie ˗ Boží  přítomnost pro nás

19.30 hodin: benefiční koncert Zory Jandové a Zdeňka Merty s názvem Fifty˗fifty

 

pátek 13.11.

8.30-9.30 hodin: Mše svatá v katedrále Svatého Ducha, hlavním celebrantem je Mons. Pavel Posád, světící biskup českobudějovický.

11.15-12.15 hodin: přednáška

doc. Mireia Ryšková, Th.D.: Ježíš a nemoc

13.15-14.15 hodin: Závěrečná beseda ˗ Animátor společenství jako bratr či sestra ve víře aneb Co mne na setkání oslovilo a jak to mohu využít ve svém společenství? Moderuje Ing. Marie Zimmermannová.

 

Přihlášky je třeba zasílat do 5.11., v případě objednání ubytování do 23.10.

 

Kontakt:

Velké náměstí 35

500 01 Hradec Králové

 

tel.: +420 495 063 661

mob.: +420 737 215 328

 

e-mail: animatori@diecezehk.cz

          dcs@diecezehk.cz

web: www.animatori.cz (online přihláška)

 

TS ČBK informovali Mgr. Veronika Čepelková a Jan Jankovič, DiS (přihlášky), Biskupství královéhradecké, Diecézní centrum pro seniory

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou