Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Akademie nejen pro seniory!Pastorační středisko opět zve všechny zájemce, nejen letité příznivce, ale i „nováčky“, k účasti na přednáškách Akademie nejen pro seniory. Vítáni jsou všichni, kdo mají ve středu dopoledne čas a zájem

Datum publikace12. 10. 2009, 13.00
TiskTisk

Pastorační středisko opět zve všechny zájemce, nejen letité příznivce, ale i „nováčky“, k účasti na přednáškách Akademie nejen pro seniory. Vítáni jsou všichni, kdo mají ve středu dopoledne čas a zájem prohloubit své znalosti, setkat se se zajímavými hosty, ale také s přáteli a známými...

Co je to Akademie?

Akademie je pravidelný čtrnáctidenní cyklus setkávání otevřené skupiny nejen seniorů se zajímavými hosty – kněžími, řeholníky, laiky – kteří přednášejí a se svým publikem diskutují o poutavých tématech z oborů teologie, religionistiky, liturgiky, uměnovědy, ... ale také vyprávějí o své práci nejen pro církev, seznamují své posluchače s historií z pohledu své specializace, ale i s aktuálním děním ... zkrátka Akademie vám dovolí nahlédnout pod pokličku řady zajímavých oborů a profesí.

Témata přednášek jsou volena tak, aby byla obohacující zejména pro ty, kdo mají zájem prohloubit své znalosti o Bohu, církvi a křesťanském životě.

Setkání se konají 2. a 4. středu v měsíci, vždy od 9.30 do přibližně 11.00 hodin, v sále Pastoračního střediska (vstup z Kolejní 4, Praha-Dejvice).

Do programu Akademie patří každoročně také alespoň dva výlety – jeden či dva menší, kdy účastníci navštěvují zajímavá místa na území Prahy, a jeden větší, celodenní, kdy se za teplého květnového či červnového počasí vyjíždí objevovat klenoty (nejen) pražské arcidiecéze.

Podstatným, a také stmelujícím bodem jinak otevřeného, volného společenství, je tradiční adventní duchovní obnova, které je věnováno jedno adventní středeční dopoledne a jejíž součástí kromě přednášky – rekolekčního zamyšlení – je mše svatá, adorace eucharistického Krista a možnost přistoupit ke svátosti smíření.

Účast na přednáškách je samozřejmě bezplatná, stačí jen přijít, posadit se a poslouchat! Místnost, ve které se přednášky konají, je vytápěná, kabáty lze odložit v šatně.

Dostupnost Pastoračního střediska není ani pro hůře pohyblivé posluchače obtížná: z konečné stanice metra A (Dejvická) je k to volnou chůzí asi 5 minut, lze využít i tramvaje (jedna zastávka od stanice metra Dejvická – zastávka Thákurova, linky 8, 36, 2) – od tramvajové zastávky trvá cesta 3 minuty. Do Pastoračního střediska stoupá 12 schodů, nyní nově je možnost využít i pohodlný bezbariérový vchod.

Pro větší kvalitu poslechu používají přednášející mikrofon, pokud je součástí přednášky obrazová prezentace, je využíváno velkého promítacího plátna, takže ani hůře vidícím a slyšícím nic neunikne. Z některých přednášek jsou pořizovány audionahrávky (kazety, na požádání i CD, MP3), které pak můžete zakoupit za nevysokou cenu, a vrátit se tak k probíranému tématu.

 

V tomto semestru proběhnou setkání 14. 10.; 11. a 25. 11.; 9.12. 2009, po novém roce pak 13. a 27.1.2010

Jako první zazní přednáška Mgr. Jiřího Černého na téma „Zaprášené poklady teologie“.
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou