Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomáhá po záplavách v Indii

Datum publikace12. 10. 2009, 11.30
TiskTisk

Nedávné ničivé povodně v Indii zasáhly i oblasti, ve kterých dárci z České republiky podporují Rozvojové středisko Arcidiecézní charity Praha a program Adopce na dálku®. Záplavy připravily v jižní Indii jeden a půl milionu lidí o jejich domov.

Arcidiecézní charita Praha reaguje na výzvu otce biskupa Anthonyho Pooly z diecéze Kurnool, který žádá širokou veřejnost o pomoc. Rodiny, které přišly při ničivých záplavách o své domovy, potřebují okamžitou podporu. „Nejhůře jsou na tom lidé ve slamech,“ říká P. Vincent Crasta, který je vedoucím přestavitelem jednoho ze středisek Adopce na dálku v Bidjapuru a v roce 2008 navštívil Prahu. „Byl jsem se podívat v nejpostiženějších oblastech a situace je opravdu vážná. V naší škole jsme zřídili provizorní ubytovnu, ale chybí nám stany, deky, oblečení a základní léky“.

Více než 220 lidí již zemřelo a více než 1,5 milionu dalších bylo vyhnáno ze svých domovů ničivými záplavami! Ty devastují od 5. října oblast jižní Indie – státy Andhra Pradesh a severní část Karnataky. Prudké deště a následně rozvodněné řeky, které přesáhly stoleté vody, zdevastovaly stovky vesnic a zničily úrodu rýže a cukrové třtiny.

Již byly zřízeny stovky táborů, kde jsou dočasně ubytovaní lidé, kteří v důsledku ničivých povodní přišli o střechu nad hlavou. Zdravotní týmy monitorují situaci a snaží se zabránit šíření nakažlivých nemocí. Balíčky potravin a zdravotně nezávadné vody byly shazovány v nedostupných oblastech.

Pracovníci Arcidiecézní charity Praha vyzývají: „Pomozte nám pomáhat!“ Finančním příspěvkem na účet Arcidiecézní charity Praha 749011/0100, variabilní symbol 20936, pomůžete s nákupem nejnutnějšího materiálu a vybavení pro rodiny, které přišly při ničivých záplavách o své domovy. (ap)

Kontakt: Arcidiecézní charita Praha, adopce@charita-adopce.cz, tel.: 224 246 519, Londýnská 44, 120 00 Praha 2

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou