Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Říjnový Tarsicius informuje

Datum publikace12. 10. 2009, 18.00
TiskTisk

Oslavy 100 let křesťanské sportovní organizace Orel, kněžská organizace Pacem in terris, florbal, duchovní slova a zamyšlení, soutěže, vtipy, luštěnky. Dále komiksy, ministrantská etiketa, raketoplán, nejrychlejší… To je jenom několik článků, které si můžete přečíst v říjnovém Tarsiciovi. 

Jablonec nad Nisou: V říjnovém Tarsiciovi můžete soutěžit o vstupenky na hudební festival VOX v Praze, dozvíte se více o florbalu nebo o tom, který svatý oslovil arcibiskupa Mons. Karla Otčenáška. V rubrice Nej se redakce věnuje skupině nejrychlejších, ale je nabídnut i do pohled do časů nadvlády komunismu s tím, jaký měla v té době postoj církev v naší vlasti. Podíváte se konkrétně na kněžskou organizaci Pacem in terris.

Víte, že Orel už není žádné mládě? Letos slaví 100 let ˗ jde o křesťanskou sportovní organizaci. Něco o ní a o oslavě, které proběhla na konci srpna v Kroměříži, se dozvíte v čísle. Navíc ke každému číslu je připraven dárek – balónek od Orla. Jako každý měsíc, i teď můžete posílat své vtipy, které mohou být publikovány. Všichni, kdo pošlou vtip, jsou zařazeni do slosování, v němž na ně čeká cena. Tentokrát můžete vyhrát keramický křížek, který vyráběli vězňové. Nadále pokračuje soutěž se Zonerem. Toto vydání Vám také pomůže naučit se vyrábět plakáty.

Časopis je koncipován pro děti od 7 do 17 let, především pro kluky, ministranty, ale své si zde najdou i starší. Dozvíte se zde např. o vzdělávání se ve víře, o duchovních věcech, můžete si přečíst rozhovory apod. Časopis je rozdělen tak, že stránky 7, 8 jsou pro úplně nejmenší ˗ luštěnky a komiks. Další stránky jsou pro starší ˗ 10-12 let, následují stránky pro ty nejstarší. Od prosince budou přidány dvě stránky pro nejmladší, a to liturgie pro nejmenší.

 

Časopis Tarsicius dostává každý zájemce. Náklady na jeho vydávání jsou hrazeny z dobrovolných darů. Objednat si ho můžete na stránce www.tarsicius.cz  nebo na telefonu redakce +420 775 598 604. Časopis Tarsicius nemá předplatné. Na jeho vydávání je možné přispět dobrovolným finančním darem.

Číslo účtu finančních darů: 22 00 03 25 24/2010

Předtištěnou složenku je možné si vyžádat na uvedené adrese, prostřednictvím telefonu nebo e-mailu.   

 

Kontakt:

Občanské sdružení Tarsicius

Horní náměstí 12

466 01 Jablonec nad Nisou

redakce: mob.: + 420 775 598 604
šéfredaktor: MgA. Štěpán Pospíšil

mob.: + 420 775 598 600
e-mail: redakce@tarsicius.cz

 

TS ČBK informoval Jan Lukeš, redaktor časopisu

mob.: +420 777 626 984

e-mail: jenda.lukes@centrum.cz

web: www.tarsicius.cz

        www.signaly.cz/jenda

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou