Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

XI. Svatohubertská pouť na Svatém Hostýně

Datum publikace14. 10. 2009, 15.00
TiskTisk

V sobotu 17.10.2009 se na Svatém Hostýně již po jedenácté sejdou myslivci a lesáci, aby si připomenuli svého patrona, svatého Huberta.

Svatý Hostýn: Program letošní Svatohubertské pouti bude zahájen v 9.15 hodin loveckou hudbou a ukázkami loveckých signálů. V 10.00 hodin se vydá liturgický průvod od baziliky k obrázku sv. Huberta. Po modlitbě k patronovi všech lesáků a myslivců bude následovat v 10.15 hodin Svatohubertská mše svatá v bazilice Nanebevzetí Panny Marie, kterou bude sloužit olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Mše bude rovněž doprovázena Trubači OMS Přerov a zpěvem komorního sboru Collegium Vocale.

Po bohoslužbě bude následovat koncert duchovní hudby. V rámci doprovodného programu se poutníci mohou také těšit na vystoupení sokolníků, kteří předvedou ukázky z výcviku a lovu pernatých dravců a vábení zvěře. Mohou navštívit prodejní výstavu obrazů Karla Bubílka a Václava Nesvětila, vyzkoušet terénní 3D lukostřelbu či zakoupit různé doplňky a potřeby pro myslivce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou