Lupa
Obsah Obsah
Portál

Milion dětí se modlí za jednotu a pokoj

Datum publikace15. 10. 2009, 13.10
TiskTisk

Ústřední komise venezuelských katolíků vás zve, abyste se podíleli na myšlence, která vznikla v Caracasu roku 2005:  Milión dětí z celého světa se sjednotí v modlitbě růžence s Matkou Boží, Pannou Marií - 18.10.2009 v 9.00 hodin.

Hlavní myšlenkou celé iniciativy je probudit v dětech vědomí potřebnosti a pomoci modlitby k dosažení vnitřního pokoje pro každého člověka, k dosažení jednoty a smíření v rodinách, v naší zemi a na celém světě. Růženec byl navržen papežem Janem Pavlem II. jako modlitba pokoje: „Důvěřuji právě dnes účinnosti této modlitby jakožto zdroje pokoje ve světě a v rodinách.“

K uskutečnění akce děti nepotřebují nikam cestovat a nevyžaduje to žádné finanční náklady, jde jen o to pomodlit se růženec právě tam, kde jsou: a to 18.10.2009 v 9:00 hodin ráno.

Pořadatelé projektu vyzývají k zapojení: Vaše pomoc je pro náš projekt nezbytná  a důležitá. Bez ní by se naše vize neuskutečnila. Vaše úsilí se vyplatí, stačí se podívat na velkorysou odpověď Ježíše i Panny Marie na modlitbu každého jednotlivce. Oč více můžeme očekávat, když se v modlitbě  duchovně sjednotí tak velký počet dětí!

Dostali jsme celou řadu svědectví v odpovědi na náš projekt z loňského roku. Dokládají radost dětí a hluboký dojem  jejich dospělých pomocníků z tisíců tříd a skupin, které se loni společně modlily ve Venezuele i po celém světě.

 

Tolik výzva a záměr pořadatelů. Více podrobností je možné získat na stránkách Katechetické sekce České biskupké konference.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou