Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový generální sekretář Evropské konference křesťanských rádií

Datum publikace15. 10. 2009, 15.00
TiskTisk

Generálním sekretářem Evropské konference křesťanských rádií (CERC) byl na příští dvouleté období zvolen hudební redaktor Radia Proglas Milan Tesař. Stalo se tak na letošním výročním kolokviu CERC, které se od 7. do 9.10. konalo v nizozemském Hilversumu.

Brno: Generální sekretář patří společně s prezidentem k nejužšímu vedení CERC, oba zároveň z titulu své funkce zasedají v sedmičlenné správní radě. Reprezentativní post prezidenta letos nově přijal dosavadní generální sekretář P. Tommy Scholtes SJ, ředitel rádia RCF Bruxelles (Belgie). Generální sekretář, jímž byl zvolen redaktor Radia Proglas Milan Tesař, má na starosti výkonné vedení CERC. Komunikuje s jednotlivými členy, iniciuje společná jednání a vybírá témata.

Milan Tesař k tomu říká: „Je pravda, že my, jako zástupci Proglasu, jsme se snažili už několik let dění v rámci CERC více rozhýbat. Při různých rozhovorech v kuloárech jsme zjistili, že ze strany některých členských rádií by byl zájem o užší spolupráci. Je možné, že tato naše dřívější aktivita byla důvodem pro kolegy z francouzského rádia RCF, aby do nejužšího vedení nominovali mě a tedy vlastně i celý Proglas. Beru to jako obrovskou výzvu. Zatím jsme jenom vznášeli připomínky, ale teď bychom měli být hlavními iniciátory dění mezi evropskými křesťanskými rádii.“

 

TS ČBK informoval Filip Breindl, redakce Radia Proglas

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou