Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Křesťanské zahájení akademického roku v Liberci

Datum publikace20. 10. 2009, 17.30
TiskTisk

Nový akademický rok 2009/2010 na Technické univerzitě v Liberci zahájili studenti mší svatou. V arciděkanském kostele sv. Antonína Velikého ji ve středu 14.10.2009 sloužil litoměřický biskup Jan Baxant.

Liberec: Studentskou mši svatou spolu s biskupem koncelebrovali apoštolský nuncius v České republice arcibiskup Diego Causero, generální vikář litoměřické diecéze P. Stanislav Přibyl CSsR, duchovní působící v libereckých farnostech a pracovníci univerzity, doc. PhDr. Ing. Miloš Raban, Th.D., biskupský vikář pro záležitosti církevního školství a vzdělávání, a ICLic. Michal Podzimek, Th.D., kaplan pro pastoraci vysokoškoláků, jenž působí na zdejší Fakultě přírodovědně-humanitní a pedagogické jako výchovný poradce.

Po bohoslužbě se biskup Baxant setkal se studenty. Neformálního setkání v univerzitní knihovně se účastnil také děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Doc. RNDr. Miroslav Brzezina, CSc. a emeritní rektor Technické univerzity v Liberci Prof. Ing. Zdeněk Kovář, Csc.

Studentské bohoslužby se budou v tomto akademickém roce konat v kostele svatého Antonína Velikého každou středu od 18.00 hodin. Po nich budou následovat setkání mládeže na místní faře (naproti kostelu) pod vedením P. Michala Podzimka. Srdečně jsou na ně zváni všichni, věřící i nevěřící.

Autory fotografií ve fotogalerii jsou Jan Horáček a Martin Flosman.

 

Zdroj: TS ČBK informoval Jan Lukeš, student FP TUL, tuni.tul.cz/clanek/4336

www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=34540

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou