Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

VII. celostátní kongres katechetů se už blíží

Datum publikace22. 10. 2009, 18.25
TiskTisk

Na konci října ve dnech 27.-30.10.2009 se uskuteční VII. celostátní kongres katechetů v Kroměříži, který je určen pro všechny, kteří se věnují katechetické a pastorační činnosti.

Praha: Dalo by se říci, že kongres je významnou tradicí, která se koná již od roku 1996 a to každé dva roky na různých místech České republiky.

Tento kongres pořádá Katechetická sekce České biskupské konference pod záštitou biskupa Karla Herbsta SDB a ve spolupráci s diecézními katechetickými centry a středisky.

Během kongresu zazní sedm odborných přednášek, kterých se ujali přední odborníci z teologických fakult a univerzit. Na přednášky bude vždy navazovat diskuze a krátká reflexe. Po zkušenostech je voleno jedno centrální téma kongresu, které zajistí podrobnější vhled do problému a přednesení tohoto tématu z více pohledů. Mottem letošního kongresu je 'Víra'.

TV Noe přislíbila natočení všech přednášek, které využije v programu 'Noční univerzity', a budou tak dostupné i pro ty, kdo se nemohli kongresu zúčastnit.

Během celého kongresu bude každý den sloužena mše svatá v nádherném gotickém chrámu sv. Mořice v Kroměříži. Úvodní bohoslužbu bude přenášet také rádio Proglas.

Po skončení akce bude zahájena práce na vydání sborníku všech přednášek, které budou součástí kongresu.

 

Více informací ke kongresu (program, přednášející a témata přednášek, organizační záležitosti a další) lze nalézt na tomto odkazu.

 

Zpracovala: Kateřina Futerová

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou