Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Modlitba za domov 2009

Datum publikace23. 10. 2009, 15.45
TiskTisk

Netradiční způsob oslavy státního svátku 28. října zvolí Ekumenická rada církví (ERC). Již potřetí pořádá akci 'Modlitba za domov 2009 ˗ ekumenické shromáždění na Řípu a v jeho okolí'. Zváni jsou všichni křesťané, ale i široká veřejnost.

Říp: Program začne v 10.00 hodin dopoledne v obci Krabčice, v parku Domova odpočinku ve stáří, který provozuje Středisko Diakonie Českobratrské církve evangelické. Na místě bude řada stánků s nabídkou výrobků chráněných dílen a knížek s duchovní tematikou. Svou činnost představí několik církevních organizací. K dostání je i speciální edice 'řípské Bible', kterou k této příležitosti vydala Česká biblická společnost.

K Modlitbě za domov za účasti nejvyšších představitelů 14 církví v ČR se věřící sejdou v krabčickém evangelickém kostele. Tento pořad vysílá Česká televize na programu ČT 2. Bohatý program je připraven pro děti. Jeho organizátory jsou členové komunity Chemin Neuf v ekumenické spolupráci s členy církví ERC. Mimo jiné je čeká Velká misionářská hra, při níž si mohou vyzkoušet, co znamená být misionářem. Ti nejúspěšnější získají hodnotné dárky.

Pro dospělé je určeno představení Moravské pašije od známého divadelníka Víťi Marčíka. Na pódiu také vystoupí skupiny zastupující různé hudební žánry, zazní gospel v podání sboru Gospel Limited. Africkou folklorní hudbu uvede Nsango Malamu, sbor Kakofon zazpívá od lidových až po moderní písně. Představí se i dětský soubor Lačho Amicus s romskými folklorními tanci.

 

TS ČBK informovala Zuzana Dvořáková, koordinátorka projektu

 

Kontakt:

Ekumenická rada církví
mob.: +420 776 599 977

 

Foto: http://ceskybratr.evangnet.cz/foto/modlitba-za-domov-rip-2007/  

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou