Lupa
Obsah Obsah
Portál

Symposium k 300. výročí biskupské rezidence v Hradci Králové

Datum publikace30. 10. 2009, 9.30
TiskTisk

Symposium pořádají Diecézní teologický institut a o. s. Katedrála 2008 ve středu 18.11.2009 od 10 hodin na biskupství v Hradci Králové.

Hradec Králové: V letošním roce si připomínáme 300 let od symbolického završení nejdůležitější etapy výstavby biskupské rezidence v Hradci Králové. Roku 1709 byla v rámci budování sídla královéhradeckých biskupů dokončena výstavba kaple sv. Karla Boromejského.

Při této příležitosti pořádají Diecézní teologický institut a občanské sdružení Katedrála 2008 ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové odborné symposium. Jeho cílem je poukázat na vznik a vývoj tohoto sídla královéhradeckých biskupů v souvislostech politických, sociálních, církevních a kulturních dějin. Jednání by mělo představit nejnovější výsledky a směry bádání v širokých souvislostech.

Symposium je přístupné pro kněze, jáhny, pastorační asistenty, studenty a odbornou veřejnost po předchozím přihlášení na adrese dti@diecezehk.cz.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou