Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Státní vyznamenání pro Mons. Josefa Veselého

Datum publikace3. 11. 2009, 11.15
TiskTisk

Jedním z těch, kdo byli 28.10.2009 prezidentem republiky vyznamenáni při výročí vzniku samostatného Československa, byl také Mons. Josef Veselý. Prezident republiky mu propůjčil Řád Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie a lidská práva.

Praha: Ve středu 28.10. proběhlo ve Vladislavském sále Pražského hradu slavnostní předání a propůjčení státních vyznamenání z rukou prezidenta Václava Klause. Oceněno bylo celkem 23 osobností. Mezi nimi jsou např. plukovník Imrich Gablech, PhDr.h.c. Pavel Žák, Boleslav Staněk, Josefína Napravilová, Ing. František Šedivý, prof. Vladimír Bartoš, DrSc., Josef Musil, Doc. MUDr. Václav Smetana, prof. Petr Mandl, DrSc., také zpěváci Karel Gott a Eva Pilarová nebo žokej Josef Váňa.

Masarykův řád 3. třídy obdržel mimo jiné kněz a básník pronásledovaný komunistickým režimem Mons. Josef Veselý, který se však nemohl předávání zúčastnit.

V Karmelitánském nakladatelství (KNA) vyšla Mons. Veselému kniha básní 'Ve znamení slunce'. Je možné přečíst si také jeho knižní rozhovory s Vojtěchem Vlčkem v knize 'Kříž jsem hlásal, kříž jsem snášel' a rozhovory s Milošem Doležalem v díle 'Prosil jsem a přiletěla moucha'.

 

Více informací, životopis Mons. Veselého:

www.kna.cz/aktuality/statni-vyznamenani-mons-josefa-veseleho.html

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou