Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. ještě jednou poděkoval za vřelé přijetí

Datum publikace5. 11. 2009, 18.50
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. v dopise, který nedávno zaslal kardinálu Miloslavu Vlkovi, ještě jednou poděkoval za 'vřelé přijetí a milou pohostinnost', které se mu dostalo během jeho pobytu v České republice od věřících pražské arcidiecéze. Děkovný dopis zaslal také papežský ceremonář Mons. Guido Marini.

Praha: Svatý otec vyjádřil svou spokojenost s návštěvou v České republice hned po návratu do Říma při generální audienci 30.9.2009 na svatopetrském náměstí ve Vatikánu. Ve své řeči označil cestu za 'mimořádnou' a připojil, že byla 'znamením pro celou Evropu'. Papež už tehdy dal veřejně najevo, že se mu v České republice líbilo. Mimo jiné řekl: 'Všude se mi dostalo srdečného přijetí, za což děkuji všem lidem v České republice. Kéž jim Bůh pomáhá znovu nalézt křesťanské kořeny, které formovaly jejich kulturu, a kéž jim pomáhá na těchto základech vybudovat svůj život.'

Ve svém dopise, který byl nedávno doručen pražskému arcibiskupovi kardinálu Vlkovi, mimo jiné požádal, aby jeho 'vděčné a srdečné uznání' bylo předáno všem, kdo se podíleli na přípravě jeho cesty. Vyslovil také přání, aby jeho poděkování bylo tlumočeno 'představitelům veřejného života a všem, kdo jakýmkoli způsobem přispěli k ... příjemnému pobytu.' V závěru svého listu uděluje všem věřícím pražské arcidiecéze své apoštolské požehnání.

Také blízký spolupracovník Svatého otce papežský ceremonář Guido Marini poděkoval všem, kdo se nějak zapojili do organizace návštěvy. Pražskému arcibiskupovi vyjádřil v dopise své potěšení nad tím, že mohl poblahopřát 'ke zdaru této pastorační návštěvy papeže Benedikta XVI. v České republice a zvláště ve Vaší pražské arcidiecézi.' Mimo jiné také zmínil, že mše svatá ve Staré Boleslavi 'bude připomínána coby vzor pro celé katolické společenství arcidiecéze.' Plné znění obou listů naleznete na stránkách www.apha.cz.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou