Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kniha 'Svědomí paměti' a výstava o pronásledování katolické církve v Plzni

Datum publikace7. 11. 2009, 9.30
TiskTisk

V úterý 10.11.2009 proběhne v 17.00 na plzeňském biskupství autogramiáda knihy 'Svědomí paměti' Jaroslava Cuhry a poté v katedrále sv. Bartoloměje vernisáž výstavy 'Pronásledování římskokatolické církve v Československu 1948-1960'.

Plzeň: Jaroslav Cuhra představí svou novou knihu s názvem 'Svědomí paměti' v úterý 10.11. v 17.00 hodin v učebně v přízemí Biskupství plzeňského na nám. Republiky 35, úvodní slovo pronese biskup František Radkovský. Kniha, k jejímuž napsání inspirovaly autora osudy jeho otce, bývalého politického vězně, který strávil 17 let v komunistických kriminálech, zachycuje utrpení i statečnost křesťanů při boji proti zlu totalitních režimů.

Na autogramiádu naváže cca v 17.45 v katedrále sv. Bartoloměje vernisáž výstavy 'Pronásledování římskokatolické církve v Československu 1948-1960', konané pod záštitou plzeňského biskupa Františka Radkovského a pod patronátem Konfederace politických vězňů ČR.

Výstava bude v katedrále sv. Bartoloměje k vidění do 15.12. vždy ve středu, čtvrtek a pátek od 10.00 do 16.00 nebo v neděli před začátkem a po skončení bohoslužeb (začátek 7.00 a 10.30).

Expozice je mimo jiné vhodná pro žáky vyšších tříd základních škol a pro studenty středních a vysokých škol, jimž přiblíží problematiku období, o kterém možná sami mnoho nevědí a které těžce prožívali mnozí z jejich předků a bližních. Jedná se výstavu putovní, doposud byla instalována v klášteře premonstrátů v Praze na Strahově a z Plzně bude přemístěna do Českých Budějovic.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou