Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zpráva ze zasedání Komise ČBK pro katolickou výchovu

Datum publikace9. 11. 2009, 15.20
TiskTisk

Dne 3. 11. 2009 proběhlo v rezidenci Biskupství královéhradeckého pravidelné zasedání Komise České biskupské konference pro katolickou výchovu. Celému shromáždění předsedal biskup Dominik Duka OP.

Hradec Králové: Přítomní řešili především otázky týkající se zakládání nových církevních vysokých škol a problém postavení vyšších odborných škol v České republice. Dále se projednávala potřeba vypracovat Rámcově vzdělávací program pro gymnázia týkající se výuky náboženství na školách zřizovaných Římskokatolickou církví. V krátkosti byly představeny ještě další body programu.

Po společném jednání se komise rozdělila na jednotlivé subkomise, aby se přítomní mohli podrobněji věnovat oblastem dle svého zaměření. Vysokoškolské subkomisi předsedal Mons. Dominik Duka OP, Katechetické subkomisi předsedal Mons. Karel Herbst SDB a Mons. František Lobkowicz OPraem vedl jednání Subkomise regionálního školství.

K závěru celého zasedání jednotlivé subkomise představily témata, kterým se věnovaly. Na úplný závěr bylo ustanoveno datum příštího zasedání.

 

Cílem Komise ČBK pro katolickou výchovu je sledovat růst křesťanské nauky a usilovat o vhodnou aplikaci této nauky do pedagogických a formačních programů v rámci univerzitního teologického studia, středního a základního školství.

Vzhledem k šíři a specializaci zmíněných úkolů má komise tři pracovní sekce/subkomise: Vysokoškolskou subkomisi, Subkomisi regionálního školství a Katechetickou subkomisi.

Komise ČBK pro katolickou výchovu zasedá zpravidla dvakrát do roka, kdy řeší společné téma. Jednotlivé subkomise ale mají během roku ještě další pracovní setkání k projednávání specifických otázek.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou