Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nad evangeliem podle Matouše

Datum publikace11. 11. 2009, 12.45
TiskTisk

Nakladatelství Paulínky pořádá prezentaci knihy 'Nad evangeliem podle Matouše' od Silvana Faustiho. Novou publikaci v prostorách Knihkupectví Paulínky (Jungmannovo nám. 18, Praha 1) představí 12.11.2009 v 18.30 hodin P. Jaroslav Brož, Th.D.

Praha: V prostorách knihkupectví sester paulínek, které na začátku tohoto roku otevřel a požehnal kardinál Miloslav Vlk a které se nachází ve zrekonstruovaných prostorách bývalé kaple sv. Jana Nepomuckého v komplexu kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí, bude představena kniha italského jezuity Silvana Faustiho, která byla nedávno přeložena do češtiny.

Kniha je plodem dvacetileté zkušenosti s hlásáním evangelia. Jejím záměrem je pomoci čtenáři proniknout do tajemství Slova, jež se stalo tělem, a tak vstoupit do hlubšího dialogu s Ježíšem Kristem. Autor vychází ze skutečnosti, že evangelia nejsou v první řadě spisy pro exegety, nýbrž vyprávěné vzpomínky určené ke slavení vlastní víry a k jejímu předávání druhým. Proto na jedné straně klade důraz na odbornost, ale na straně druhé nepostrádá pochopitelnost a živost, která zve nejen k četbě, ale i k přemýšlení a k žití rozjímaného slova. V jeho přístupu se spojují životní zkušenosti s poctivým bádáním a přesný výklad s jednoduchým jazykem v ustavičném dialogu mezi moderností a tradicí.

Dcery sv. Pavla – paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 Jakubem Alberionem. Název této řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpá inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí tento řád v 52 státech celého světa. Žije v malých i větších komunitách a podle možností té které země vede knihkupectví, věnuje se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou