Lupa
Obsah Obsah
Portál

Svatocecilské setkání 2009

Datum publikace16. 11. 2009, 10.30
TiskTisk

Musica sacra pořádá 21.11.2009 v Brně již tradiční Svatocecilské setkání pro varhaníky, chrámové zpěváky a hudebníky. Celebrantem bohoslužby v 10.00 hodin bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Brno: Podzimní setkání kolem svátku sv. Cecílie, panny a mučednice (22.11.) – patronky hudebníků, zpěváků, hudebních skladatelů i básníků – se v Brně stalo každoročně vyhledávaným zastavením všech, kteří se věnují chrámové hudbě. Po mši bude setkání pokračovat dalším programem v prostorách biskupství.

Musica sacra vědomě navázala na činnost Jednoty na zvelebení církevní hudby na Moravě, u jejíž kolébky stál v roce 1882 Leoš Janáček. Pořádá víceleté kurzy i jednorázové semináře pro varhaníky, pravidelná Svatocecilská setkání, setkání dětských, mládežnických i dospělých chrámových sborů či odborné zájezdy s prohlídkami varhan. Podílí se také na vydávání liturgických hudebnin, pro který zřídila hudební archiv, a vydává vlastní Zpravodaj pro několik set svých členů.

Kontakt: musicasacra@biskupstvi.cz, www.musicasacra.cz

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou