Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prezentace knihy o františkánství

Datum publikace18. 11. 2009, 19.00
TiskTisk

První publikací nové ediční řady Europaeana Pragensia je kniha 'Františkánství v kontaktech s jiným a cizím'. Vychází díky podpoře České františkánské provincie. Její prezentace se uskuteční v Praze v úterý 24.11.

Praha: Publikace je označena jako Europaeana Pragensia 1 – Historia Franciscana III., protože Collegium Europaeum převzalo odbornou a redakční záštitu nad starším edičním projektem Historia Franciscana mapujícím fenomén františkánství v náboženských a kulturních dějinách českých zemí a Evropy.

Ke spolupráci na knize byli pozváni autoři a autorky zabývající se českými františkány a jejich aktivitami, které přesahují geografické, kulturní a náboženské hranice Evropy a západního křesťanství. Kniha Františkánství v kontaktech s jiným a cizím vychází u příležitosti 800. výročí založení Řádu Menších bratří.

Vědecká reflexe pestrých a mnohovrstevnatých dějin františkánství je stálou inspirací ke kritickému přemýšlení o aktuálních problémech současnosti i o výzvách budoucnosti a jejich historickém kontextu.

Text je použit z obálky díla.

 

Čas a místo:

úterý 24.11. 16.00 hodin

refektář kláštera Panny Marie Sněžné v Praze
Jungmannovo náměstí 18
(vchod ze středu Františkánské zahrady)

 

TS ČBK informoval br. Petr Regalát Beneš, Provincie bratří františkánů, Praha

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou