Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání zástupců církevních škol

Datum publikace2. 12. 2009, 17.45
TiskTisk

Celostátní setkání ředitelů a zřizovatelů církevních škol a církevních školských zařízení se uskutečnilo ve dnech 11.-13.11.2009 v Nových Hradech u Českých Budějovic. Ohlédnutí za touto událostí připravil PhDr. Josef Nový ze Sekce církevního školství České biskupské konference.

České Budějovice: Na akci přijelo kolem 90 účastníků, kteří diskutovali, vyměňovali si zkušenosti a dozvídali se nové informace. Setkání se konalo v klášteře Božího Milosrdenství a většina účastníků připomínala, že jednou z předností těchto setkání je pobyt v klášterních budovách, které mají, na rozdíl od hotelů, specifickou duchovní atmosféru.

Nové informace předali účastníkům tito hosté: náměstek ministryně školství RNDr. Jindřich Kitzberger, vedoucí oddělení přímého financování škol a organizací na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) Ing. Miroslava Večeřová, Doc. PhDr. Ludmila Muchová z Teologické fakulty Jihočeské univerzity (TF JČU), Doc. ThDr. Jaroslav Max Kašparů a Ing. Alena Fürstová z České školní inspekce.

Setkání bylo obohaceno kulturními zážitky díky hudebníkům z Českých Budějovic – pěveckému sboru jihočeských učitelek a hudební skupině Bryčka. Zde jsou některé myšlenky účastníků:

· Oceňuji snahu organizátorů připravit hodnotný program a maximální využití času

· Doporučuji zařadit do programu seznámení s pozoruhodnostmi daného místa

· Navrhuji zařazovat aktuální témata, např. zkušenosti se Školním vzdělávacím programem (ŠVP)

· Doporučuji příště zařadit krátkou vycházku a společné sdílení zkušeností

· Velmi se mi líbily vstupy konkrétních škol a využití odbornosti z vlastních řad

 

Většina přítomných hodnotila toto setkání jako jedno z nejlepších v posledních letech a těší se na podobnou akci v příštím roce.

 

PhDr. Josef Nový,
Sekce církevního školství ČBK

 

Foto: www.klaster.cz/default.asp?ids=11&idc=35&idm=136

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou