Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk navštíví koncert nevidomých a slabozrakých

Datum publikace3. 12. 2009, 17.45
TiskTisk

Ve čtvrtek 3.12.2009 se kardinál Miloslav Vlk zúčastní tradičního slavnostního koncertu Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, který se koná pod jeho záštitou od 19.30 hodin ve Španělském sále Pražského hradu.

Praha: Jedná se již o 15. ročník této prestižní akce, která se koná u příležitosti Mezinárodního dne osob se zdravotním postižením. Záštitu nad letošním koncertem převzali prezident České republiky Václav Klaus a kardinál Miloslav Vlk. Před zahájením koncertu bude předána Cena ministra zdravotnictví za práci ve prospěch zdravotně postižených občanů a Cena ministra zdravotnictví za rozvoj zdravotně sociální péče. Po skončení koncertu budou všichni hosté srdečně pozváni na číši vína do Rothmayerova sálu.

Za doprovodu orchestru Berg vystoupí tři nevidomí sólisté: švýcarský klavírista Josef Rédai a dva mladí čeští flétnisté Lucie Hudcová a Martin David, posluchači Deylovy konzervatoře pro zrakově postižené. Dirigentem bude Marco Ivanović. Během večera zazní skladby G. Rossiniho, R. Schumanna a D. Cimarosy (kontakt: Barbora Brunclíková, 221 462 452, brunclikova@sons.cz).

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky (SONS) je občanské sdružení s celostátní působností, které vzniklo v roce 1996 sloučením České unie nevidomých a slabozrakých a Společnosti nevidomých a slabozrakých v ČR. Své odbočky a odborná střediska máme v převážné většině okresů ČR a sdružujeme přes 10.000 členů. Posláním organizace je jednak sdružovat a hájit zájmy nevidomých a jinak těžce zrakově postižených občanů, jednak poskytovat konkrétní služby vedoucí k integraci takto postižených občanů do společnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou