Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk se zúčastní setkání s polskými kněžími

Datum publikace3. 12. 2009, 17.20
TiskTisk

Na Velvyslanectví Polské republiky v Praze se 9.12.2009 uskuteční od 17.00 hodin tradiční 'oplatkové' předvánoční setkání s polským velvyslancem Andrzejem Zaluckim a polskou komunitou žijící v České republice. Setkání se zúčastní také kardinál Miloslav Vlk.

Praha: Při tradičním lámání oplatků se loni na polském velvyslanectví sešlo asi dvě stě polských krajanů žijících v České republice. Mnozí z nich byli polští kněží, kteří plní svou duchovní službu v naší republice. Ty na začátku 90. let kardinál Vlk pozval při jedné ze svatovojtěšských poutí v Hnězdně do České republiky, aby zde pomohli v pastoraci. Tehdy žádal o 'úroky z krve Vojtěchovy', aby mohlo být překlenuto období, kdy bylo nutné začít formovat mentalitu nejen celé společnosti, ale i věřících. Právě jim za jejich pomoc církvi u nás pražský arcibiskup jako již tradičně ve svém pozdravu poděkoval.

Také letos bude moci pražský arcibiskup toto poděkování zopakovat. Bezpochyby připomene i společnou historii polské a české církve spojující se v postavě sv. Vojtěcha, jehož je kardinál Vlk nástupcem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou