Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Adventní Třináctého na třináctce

Datum publikace7. 12. 2009, 11.10
TiskTisk

Letošní poslední, celkově již dvacáté, pokračování koncertů z cyklu Třináctého na třináctce proběhne 13.12. Tentokrát budou hosté večera dva, Irena a Vojtěch Havlovi, se svým adventním programem.

Praha: Jde o cyklus koncertů, do kterého si východočeský zpěvák a kytarista, zakladatel kapely Oboroh Slávek Klecandr, zve rozličné hudební hosty.

Koncert se koná v neděli 13.12.2009 od 19.30 hodin v Komunitním centru sv. Prokopa na Slunečním náměstí v pražských Nových Butovicích (metro B Hůrka); vstupné je dobrovolné a vstup bezbariérový.

Petr Střešňák v Perspektivách KT o Slávkovi Klecandrovi píše: 'Zvláštní pozornost si zasluhují jeho texty. Právem lze hovořit o poezii, současné poezii. Klecandr básnivým jazykem, ovšem srozumitelným, bez houštin 'neprůchodných' metafor, předkládá příběhy a pocity dnešního člověka. Texty jsou plné tázání a tísní, nesklouzávají však do dekadentních či nihilistických poloh, naopak – prosvítá v nich zakoušená oprávněnost křesťanské naděje.'

Manželé Havlovi představí autorské úpravy známých koled a adventních písní v netradičním a minimalistickém duchu. Světoběžníci Irena a Vojtěch Havlovi pořádají vánoční koncerty už řadu let. Se svými violami da gamba vůbec neomezují své hudební myšlení, zároveň ale prvořadně ctí podstatu lidových koled, které interpretují jak s maximální věrností, tak ve výrazných, ale přesto citlivých úpravách.

Nicméně většina koled stojí typem interpretace kdesi mezi těmito 'extrémními' póly a je zachována jejich klasická struktura s podbarvením zpěvu pomocí neobvyklého zvuku gamb, které se pohybují v minimalistických, ale emotivně působivých pavučinách. Písně tak dostávají zvláštní rozměr.

Místa je možné rezervovat do 12.12. na e-mailu 13na13@centrum.cz

 

Více informací najdete na:
www.trinactnatrinact.blog.cz
www.centrumbutovice.cz
www.oboroh.cz

 

TS ČBK informovala Lucie Haschková

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou