Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Bob a Bobci v adventu

Datum publikace10. 12. 2009, 17.20
TiskTisk

Na třetí neděli adventní 13.12.2009 vystoupí od 16.00 hodin v Komunitním centru Matky Terezy Bob Fliedr a dětský sbor Bobci. Třetí adventní koncert, který zazní v týž den, kdy bude požehnán nový obraz Panny Marie pro kapli bl. Matky Terezy, bude určen dětem i rodičům.

Praha: Na koncertě v Komunitním centru Matky Terezy v Praze 11 (u stanice metra Háje) zazní písně z loňského alba 'Abrahám' i zbrusu nové písničky. Vstupné je dobrovolné.

Bobky založil původním povoláním kartograf, pak střídavě novinář a televizní dramaturg Bob Fliedr začátkem roku 2008. Hraje na kytaru, píše pro sbor písně, které s dětmi taky zpívá. Dirigování má na starosti Zdeněk Fuchs, profesí stavař. Dětský sbor by se měl vlastně jmenovat Bobci 2. Zdeněk Fuchs a Bob Fliedr se potkali v Praze na Jižním městě jako panelákoví sousedé už v 80. letech minulého století a už tenkrát s partou dětí po bytech natočili a samizdatově vydali kazetu písní. Jmenovala se Pjosonky 5 a vyšla v říjnu 1989.

Většina z této sady písniček se pak objevila na kazetě s názvem Daniel, kterou Bobci nazpívali v roce 1993 a kterou jim vydalo Karmelitánské nakladatelství (obsahuje i několik písní, jež Bob Fliedr napsal, natočil se svými vrstevníky a samizdatově vydal v období 1985-1988 na kazetách Pjosonky 1-4). V letech 1990-1993 Bobci vystupovali na různých festivalech a několikrát účinkovali v Československé televizi.

Dlouho se nevědělo, jestli je kazeta Daniel tečkou za činností Bobků, anebo hudební konzervou ohlašující přestávku. Rok 2008 rozhodl. Cédéčko Abrahám, volně navazující na písně z Daniela, ukončilo patnáctiletou pauzu v činnosti sboru. Bobci se od jara 2008 scházejí v Komunitním centru Matky Terezy v Praze 11, administrativně činnost sboru zastřešuje občanské sdružení Fchod, o. s.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou