Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk se zúčastní adventního koncertu České televize

Datum publikace10. 12. 2009, 17.45
TiskTisk

Česká televize už devatenáctým rokem vysílá Adventní koncerty, které již pomohly mnoha potřebným lidem. V neděli 13.12.2009 si kardinál Miloslav Vlk vyslechne od 17.00 hodin koncert v kostele Narození Páně (Pražská Loreta), který je věnován Společnosti Parkinson, o.s. Praha.

Praha: První koncert z cyklu adventních koncertů odvysílala Česká televize 29.11.2009 z Tereziánského sálu Břevnovského kláštera a byl věnován občanskému sdružení Tři, které provozuje Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech. Diváci koncertu mohli svými dary přispět na polohovací postele, vybavení pokojů, okenice, osobní auto pro mobilní hospic, lékařské přístroje a další vybavení. Provázet všemi večery budou opět Marta Kubišová, Táňa Fischerová a Jan Kačer. Loni diváci na konto této charitativní akce přispěli dary v celkové výši 9.805.242 korun.

Třetí adventní koncert 13.12.2009, kterému bude přítomen také pražský arcibiskup kardinál Vlk, je věnován Společnosti Parkinson, občanské humanitární a neziskové organizaci s celostátní působností. Její základní organizační jednotkou jsou kluby, sdružující nemocné a jejich rodinné příslušníky. Pořádají besedy, přednášky, rehabilitační a rekondiční cvičení, společenské akce. V současné době je těchto regionálních klubů 18, další dva se zakládají. Dary diváků Adventních koncertů by organizace použila na nákup upraveného vozu, který by přepravoval pacienty se sníženou pohyblivostí, a dále na pomůcky a vybavení regionálních klubů. Účinkují: Gentlemens Singers, Lyra da camera, Musica da chiesa, B. Matoušek a Pražští komorní sólisté.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou