Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vycházejí DVD o jezuitech a svatém Janu Nepomuckém

Datum publikace14. 12. 2009, 13.30
TiskTisk

Dva dokumenty Otakára Maria Schmidta, snímek o jezuitském řádu s názvem 'Nejsme andělé, jen děláme jejich práci' a film 'Nejznámější Čech – Jan Nepomucký', budou nyní k dostání rovněž na DVD. Oba snímky vycházejí buď v české verzi s komentářem Marka Ebena nebo v anglické verzi.

Praha: Před Vánocemi vydalo dokumenty Karmelitánské nakladatelství ve spolupráci s JCJ Production. Nechybí ani nabídka titulků v několika světových jazycích. 'Od jiných dokumentárních filmů se liší svojí poetičností, hranými prvky a tím, že i historické události ukazujeme v kontextu současného světa,' vysvětluje režisér, a dodává: 'Pro nás spiritualita řádů a světci nejsou mrtví, ale naopak, to jediné, co stále trvá.'

Zatímco první dokument představuje jezuity jako největší řeholní řád na světě, jeho misijní i vzdělávací činnost, ale také jeho působení na poli umění či médií, druhý film ukazuje sv. Jana Nepomuckého, hlavního patrona českých jezuitů, jako světce, který je známý po celém světě a po němž se jmenují například i mexická městečka.

'Naše dokumenty mají bezmála hodinu a rok co rok vznikne jeden. Česká televize, která je produkuje nebo alespoň plní roli koproducenta, je pak vysílá ve vánočním období,' oceňuje spolupráci s veřejnoprávní televizí Schmidt.

DVD lze zakoupit v internetovém obchodu Karmelitánského nakladatelství:

www.ikarmel.cz

 

Více informací a fotografie: www.jesuit.cz

 

TS ČBK informoval P. Jan Regner SJ

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou