Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nový studijní obor na Katolické teologické fakultě UK v Praze

Datum publikace16. 12. 2009, 12.00
TiskTisk

Do února příštího roku mohou zájemci podat přihlášku na nově akreditovaný obor Aplikovaná etika. Tento dvouletý studijní magisterský program propojuje svět křesťanské teologie se světem ekonomie, politiky, médií či lékařství.

Praha: Aplikovaná etika na Katolické teologické fakultě (KTF UK) je obor reflektující etické otázky, které se kladou v souvislosti s lidskou činností v oblasti hospodářství, práva, managementu, lékařství, mediální komunikace či ekologie.

Nově otvíraný obor je obsažen v horizontu křesťanské antropologie. Jeho absolventi se mohou uplatnit v neziskových ekologických či lidskoprávních organizacích. Po absolvování studia mohou působit na pracovních pozicích vyžadujících kompetenci při řešení etických problémů v lékařství, pečovatelství nebo při mediální komunikaci.

Studium, které bude zahájeno v akademickém roce 2010/2011, je vhodné pro studenty s praxí ve veřejném i soukromém hospodářském, lékařském, právním nebo mediálním prostoru. Přijímáni budou absolventi alespoň bakalářských humanitních, ekonomických, právních a sociálně zaměřených studijních programů.

Studium bude probíhat prezenční formou (denní studium). Pracujícím studentům vychází vstříc organizace výuky, která je zařazena blokově v odpoledních hodinách dvakrát týdně. Studium je zaměřeno mezioborově a výuku zajišťují odborníci na teologické i další disciplíny.

 

Zájemci mají přihlášky zasílat na adresu: studijni@ktf.cuni.cz

tel.: +420 220 181 402

 

Bližší informace o oboru získáte na e-mailu: aplikovana.etika@ktf.cuni.cz nebo na stránkách KTF: www.ktf.cuni.cz

 

Zdroj: www.apha.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou