Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Řeckokatolické vánoční bohoslužby v Praze

Datum publikace18. 12. 2009, 12.15
TiskTisk

Vánoční bohoslužby východního obřadu v českém a slovenském jazyce se budou slavit v chrámech Nejsvětější Trojice a sv. Kosmy a Damiána, v ukrajinštině a staroslověnštině pak v katedrále sv. Klimenta.

Praha: V chrámu sv. Kosmy a Damiána, Na Slovanech, Vyšehradská ulice, (foto vlevo), Praha 2, začínají svaté liturgie v češtině v pátek 25.12. a v pátek 1.1. v 9.00 hodin. Zde se scházejí převážně čeští věřící.

 

 

 

 

 

 

 

 

V chrámu Nejsvětější Trojice, Spálená ulice, Praha 1 (foto vpravo) začínají svaté liturgie v pátek 25.12., v sobotu 26.12. a v pátek 1.1. vždy v 10.30 hodin. Zde působí převážně slovenská komunita.

Věřící z Ukrajiny se scházejí v katedrále sv. Klimenta (foto nahoře), Karlova ulice, Praha 1. Většina z nich slaví Vánoce podle juliánského kalendáře, tedy 7. a 8.1. Bohoslužby podle gregoriánského kalendáře jsou ve svátečních dnech obdobné jako v neděli:

http://www.exarchat.cz/content.php?pid=5 

 

Kompletní přehled českých a slovenských bohoslužeb naleznete v příloze.

 

Foto:

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=kostel+sv.+Kosmy+a+Dami%C3%A1na+foto&lr=&aq=f&oq=

www.exarchat.cz

 

TS ČBK informoval Igor Barilik

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou