Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Blíží se blahořečení papežů Pia XII. a Jana Pavla II.

Datum publikace20. 12. 2009, 10.00
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. podepsal včera (19.12.2009) dekrety, kterými potvrzuje hrdinské ctnosti některých kandidátů na blahořečení a svatořečení nebo uznání zázraku na jejich přímluvu. Mezi osobami, které na základě těchto dekretů mohou být v blízké budoucnosti blahořečeny, jsou např. papežové Pius XII. a Jan Pavel II. nebo polský kněz a oběť komunistického režimu Jerzy Popiełuszko.

Vatikán: Během audience, kterou udělil včera prefektu Kongregace pro blahořečení a svatořečení Mons. Angelu Amatovi, podepsal papež Benedikt XVI. dekrety celkem 21 probíhajících kauz blahořečení či svatořečení: 10 z nich potvrzuje zázrak uskutečněný na přímluvu některého kandidáta, dalších 10 potvrzuje hrdinské ctnosti kandidátů a poslední z nich potvrzuje mučednictví katolického kněze Jerzyho Popiełuszka, jednoho z předních představitelů polského hnutí Solidarita, který byl zavražděn komunistickou tajnou policií roku 1984. Mezi kandidáty na blahořečení, jejichž hrdinské ctnosti byly včerejšími dekrety potvrzeny, jsou i papežové Pius XII., jenž stál v čele katolické církve v letech 1939-1958, a Jan Pavel II. (1978-2005).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou