Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Od krásy stvoření po facebook

Datum publikace28. 12. 2009, 15.45
TiskTisk

Rok 2010 přinese mladým 12 témat, na které se v tomto roce zaměří redakce křesťanského komunitního webu signály.cz. 'Témata navrhovali samotní uživatelé a ti dlouhodobě aktivní byli potom vybráni do týmu, který o tématech diskutoval a zvolil na každý měsíc jedno konkrétní téma,' popisuje Jan Šedo způsob, jak se témata vybírala.

Praha: V lednu se začne tématem křesťanské weby, v rámci kterého se redakce chce věnovat i možnostem pro křesťany, které nabízejí internetové společenské sítě typu facebook. V únoru bude zaostřeno na řády, hnutí a další církevní organizace. 'Téma ctnosti je odpovědí na to, že člověk pořád kolem sebe slyší o hříchu, ale o ctnostech se tak často nemluví nebo ne s takovým důrazem. Ne náhodou jsme jej vybrali na postní dobu. Téma krása stvoření je zase reakcí na výčitky některých uživatelů, jak málo se věnujeme přírodě, vědě, umění a krásnu obecně,' objasňuje Jan Šedo, proč tým na jaro zvolil tato témata. Květen bude věnovaný politice, protože by se měly konat volby. Oddychové téma křesťanská hudba a video je úmyslně navrhnuté na červen, do období zkoušek a písemek, aby se uživatelé mohli pěkně odreagovat.

Čas prázdnin začne příhodným na cestách a bude pokračovat tématem duchovní život. 'Duchovní život bude tématem srpnového Celostátního setkání animátorů,' zdůvodňuje P. Vítek Zatloukal, ředitel Sekce pro mládež ČBK, proč týmu navrhl právě toto téma. Zářijové vzdělání naváže na již tříletou tradici – signály.cz se vždy na začátku školního roku zaměřují na představení křesťanských aktivit pro studenty v jednotlivých městech. 'V předchozích dvou letech provozu signály.cz jsme u mnoha uživatelů narazili na neznalost Bible a učení vlastní církve. Například mladí katolíci vědí o katechismu často jen to, že existuje, a připadá jim psaný příliš složitě. Někteří evangelíci zase třeba nevědí, jestli nějaký katechismus vůbec mají,' zdůvodňuje Šedo, proč na podzim zařadil tým témata Bibleučení církví. V adventní a vánoční době sérii uzavře téma charita, dobrovolnictví a služba v církvi.

'Měsíc na jedno téma je hodně málo a na druhou stranu je mnoho dalších témat, kterým bychom se měli a chtěli věnovat. Není v silách současné redakce zabývat se stále vším – mohlo by to potom dopadnout tak, že bychom se nevěnovali ničemu pořádně,' vysvětluje Šedo, proč se signály.cz rozhodly k tomuto kroku, a dodává: 'Samozřejmě ale budou dál běžet ostatní aktivity, ať už se jedná o blog věnující se roku kněží, Slovo na den nebo třeba Události.'

Výběrem témat však zapojení uživatelů do redakce nekončí. Budou to totiž především oni, kdo bude tato témata zpracovávat. Redakce signály.cz nebude mít od ledna šéfredaktora, dokud se na tuto pozici nepodaří někoho ochotného a schopného najít. 'Spoléhám na aktivní uživatele a dlouhodobé spolupracovníky redakce, že toto období společně důstojně překleneme,' neztrácí odvahu Šedo, který je koordinátorem celého projektu signály.cz.

Vojtěch Trmač, manažer signály.cz
731 604 136, marketing@signaly.cz

 

Seznam témat redakce signály.cz na rok 2010

  • Leden – křesťanské weby
  • Únor – řády, hnutí a další církevní organizace
  • Březen – ctnosti
  • Duben – krása stvoření
  • Květen – politika a volby
  • Červen – křesťanská hudba a video
  • Červenec – na cestách
  • Srpen – duchovní život
  • Září – vzdělání
  • Říjen – Bible
  • Listopad – učení církví
  • Prosinec – charita, dobrovolnictví a služba v církvi

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou