Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zemřel P. Miloslav Zavřel

Datum publikace28. 12. 2009, 15.30
TiskTisk

Dne 24.12.2009 zemřel v charitním kněžském domově ve Staré Boleslavi ve věku nedožitých 90 let P. Miloslav Zavřel, emeritní farář v Opatovicích nad Labem. Rozloučení proběhne v úterý 5.1.2010 ve 14.00 hodin ve farním kostele sv. Vavřince v Opatovicích nad Labem a poté bude tělo zesnulého uloženo do hrobu jeho matky na místním hřbitově.

Hradec Králové: P. Miloslav Zavřel se narodil v Adamově, farnost Potěhy, 20.4.1920. Kněžské svěcení přijal 3.6.1944 v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Po kaplanských letech prožitých v Novém Bydžově, Žlunicích, Nové Pace, Chrudimi a Žlebech byl 1.8.1949 jmenován farářem v Opatovicích nad Labem a později také excurrendo administrátorem v Dřítči a Starých Ždánicích.

V Opatovicích nad Labem a Dřítči působil až do 31.10.2002, kdy odešel na zasloužený odpočinek do Charitního domova sv. Václava pro duchovní ve Staré Boleslavi.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou