Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Beseda o sociální nauce církve a o společenském rozměru křesťanství

Datum publikace4. 1. 2010, 17.00
TiskTisk

Beseda s P. Janem Balíkem o sociální nauce církve a společenském rozměru křesťanství se uskuteční ve středu 6.1.2010 v 19.00 hodin v divadle Miriam v Praze 10-Strašnicích.

Praha: Další besedu Iniciativy 17–11 pořádá Římskokatolická farnost v Praze-Strašnicích a Karmelitánské nakladatelství (KNA). Ve středu 6.1. jejím námětem bude Láska, péče i starost církve o rodinu. Hostem bude tentokrát sám hostitel, strašnický farář Jan Balík. Začátek je tradičně v 19.00 hodin v Divadle MIRIAM a vstup je volný. Večer moderuje Mgr. Pavel Mareš.

O čem se bude během večera mluvit? Dnes ve společnosti existují různé pohledy na rodinu. Změněná situace přináší mnoho pozitiv, např. důraz na kvalitu a vztahovou podstatu manželství, i úskalí, např. přílišný důraz na individuální seberealizaci.

Rodina je místem, kde se odehrávají první meziosobní vztahy, i nejmenší buňkou společnosti. Co nového nám může o rodině říci biblické pojetí člověka? Jak si vedou v angažování se pro rodinu křesťanští laici, kteří jsou profesionály ve svém oboru, tedy lékaři, psychologové nebo psychoterapeuti?

P. Jan Balík je v současnosti farářem v Praze-Strašnicích. V minulosti vedl Sekci pro mládež při České biskupské konferenci (ČBK), která koordinuje práci s mladými křesťany v našich diecézích. Tuto práci přibližuje mj. v obsáhlé knize Na cestě s mladými: o službě církve mladým lidem (Paulínky 2004).

 

Místo: Ke Strašnické 10, Praha 10

 

Bližší informace a kontakt:

web: i17-11.farnoststrasnice.cz

e-mail iniciativa1711@centrum.cz

 

Foto: divadlomiriam.cz/miriam.php

 

TS ČBK informovala Pavla Kříženecká

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou