Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

S papežem se loni setkalo více než 2,2 milionu lidí

Datum publikace5. 1. 2010, 15.45
TiskTisk

Prefektura papežského domu dnes (5.1.2010) zveřejnila statistiky osob, které se v roce 2009 setkaly s papežem Benediktem XVI. při audiencích a liturgických slavnostech. Celkem se těchto setkání se Svatým otcem zúčastnilo 2.243.900 lidí.

Vatikán: V úvodu ke statistickým údajům prefektura upozorňuje, že čísla zahrnují pouze počty účastníků na setkáních ve Vatikánu a v Castel Gandolfu, nepočítají se tedy účastníci setkání během papežských cest v Itálii či do zahraničí. V září loňského roku se přitom během jeho návštěvy do ČR setkalo se Svatým otcem přes 120.000 věřících v Brně a přes 50.000 ve Staré Boleslavi.

Podle statistických údajů prefektury papežského domu se během loňského roku setkalo s papežem během generálních audiencí, zvláštních audiencí, liturgických slavností a nedělní modlitby Anděl Páně ve Vatikánu či v Castel Gandolfu 2.243.900 osob. Nejvyšší počet věřících, 187 tisíc, byl přítomen liturgickým slavnostem během dubna, tedy o Velikonocích. Jen o něco nižší počet, 180 tisíc, byl přítomen polední modlitbě Anděl Páně o nedělích v lednu a prosinci. Naopak nejnižší účast na modlitbě Anděl Páně byla v září, pouze 8 tisíc. S celkovým počtem 1.120.000 byl v loňském roce polední Angelus nejnavštěvovanějším setkáním se Svatým otcem.

Více než půl milionu lidí, přesně 537.500, bylo přítomno generálním audiencím ve středu dopoledne, z toho nejvíce (130 tisíc) v dubnu, nejméně naopak v lednu (16 tisíc). Při zvláštních audiencích papež Benedikt XVI. přijal loni celkem 115.600 lidí, nejvíce z nich v únoru (27.500) a nejméně v září (200). Liturgických slavností s papežem se loni zúčastnilo celkem 470.800 osob.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou