Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálová sbírka v brněnské diecézi v plném proudu

Datum publikace6. 1. 2010, 11.20
TiskTisk

Tříkráloví koledníci v těchto dnech navštěvují domácnosti v našich městech a obcích. Dnes, na svátek Tří králů, zavítají také k brněnskému biskupovi Vojtěchu Cikrlemu, k ombudsmanovi a na Magistrát města Brna.

Brno: Desátý ročník právě probíhající sbírky zpestřil také 3. ročník koncertu Charity ČR v přímém přenosu České televize z Městského divadla Brno. V sále ho mělo možnost sledovat 700 koledníků. Během přenosu Charita obdržela 10.347 DMS, tj. 279.369,- Kč pro potřebné. Odhadovaná sledovanost čítá 260 tisíc televizních diváků. 'Koncertem chceme poděkovat nejen dárcům, ale zejména dobrovolníkům, bez kterých by sbírka nebyla možná a koledování by se nemohlo uskutečnit. Ačkoli se do hlediště nevejde všech 50 tisíc koledníků z celé republiky, kteří se do sbírky zapojují, přesto je pro nás radostné vidět, že se jim koncert líbil,' vysvětluje ředitel Diecézní charity Brno (DCHB) Oldřich Haičman.

'Ve svých začátcích jsem zpívala v jednom dětském domově a svým zpěvem jsem přitáhla mnoho dětí, aby se aspoň na chvíli přestaly honit a běhat. Tehdy jsem si uvědomila, že mé rozhodnutí věnovat se zpěvu má smysl. Tento pocit mám i dnes,' podělila se o pocit z účinkování na Tříkrálovém koncertu slovenská slavice Misha.

Koledníky v složení zástupců vedení Diecézní charity Brna dnes můžete v Brně potkat:

 

středa 6.1.

9.00 hod. Biskupství brněnské (Petrov)

10.30 hod. Magistrát města Brna

14.00 hod. úřad ombudsmana

 

Zítra, 7.1., navštíví koledníci v 11.30 hodin tiskovou konferenci hejtmana Jihomoravkého kraje.

Další zajímavostí je výprava autobusu koledníků ze Znojemska do Mostu v severních Čechách, kde vznikají gheta různých národnostních menšin a panuje v mnoha případech rasová nesnášenlivost. Výpravu zorganizoval farář P. Marek Dunda z Vranova na Dyjí na 9.1.

Na svátek Tří králů 6.1. od 10.00 hodin budou moci obyvatelé Hodonína opět potkat tříkrálový průvod na koních, který bude směřovat od radnice k faře a odtamtud do celého centra města.

Tříkrálová sbírka podpoří mimo jiné nový projekt Domácí hospicové péče na Blanensku, Noční centrum v Brně na Bratislavské pro lidi bez domova, rozvoj nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klub Čas v Tišnově, nákup vybavení a rozvoj projektu Charitní ošetřovatelské služby v Jihlavě, vybudování skleníku se zavlažováním pro pracovní terapii klientů Stacionáře Úsměv pro lidi s mentálním postižením v Třebíči, činnost poradny pro oběti domácího násilí 'Tereza' ve Znojmě a mnoho dalších.

Tříkrálová sbírka 2010 se bude soustřeďovat na nově zřízené konto č. 66008822/0800. Sbírku lze podpořit také dárcovskou sms ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777.

Více informaci naleznete na www.dchbrno.caritas.cz
nebo na www.trikralovasbirka.cz.

 

Kontakty:

Diana Tuyet-Lan Kosinová, tisková mluvčí DCHB, tel. 604 337 905

Petr Kubíček, koordinátor Tříkrálové sbírky DCHB, tel.: 731 134 910

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou