Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Haiti zemřela lékařka oddaná dětem

Datum publikace14. 1. 2010, 14.50
TiskTisk

Při zemětřesení na Haiti zemřela brazilská lékařka Zilda Arns Neumannová, která celý život pomáhala dětem. Byla zakladatelkou a mezinárodní koordinátorkou Pastoral da Criança, ekumenické organizace zřízené brazilskou biskupskou konferencí, která se stará o děti a těhotné ženy mezi chudými obyvateli Brazílie, ale i jiných zemí.

Port-au-Prince (RH): Na karibském ostrově pracovala Zilda Arns na založení jedné z poboček této organizace, která měla pomoci v boji proti podvýživě tamních dětí. V rámci charitativní sítě Pastoral da Criança se snažila zajistit očkování, propagovala kojení a vysvětlovala, jak předejít dehydrataci.

Zilda Arns nedávno zahajovala Světový kongres katolické asociace pro hromadné sdělovací prostředky (SIGNIS World Congress 2009), který se na téma 'Lidská práva a práva dětí' konal v thajském Chiang Mai. 'Domnívám se, že sociální transformace vyžaduje, aby naše největší úsilí směřovalo do integrálního rozvoje dětí. Děti, pokud je o ně dobře postaráno, jsou semena míru a naděje,' řekla ve své zahajovací řeči na tomto kongresu.

Úsilí dr. Zildy Arns Neumannové v boji za lidská práva bylo oceněno mnoha organizacemi. Byla nositelkou ceny dětského fondu UNICEF, brazilské vlády, Univerzity v São Paulo či ceny lidských práv Organizace spojených národů.

www.signis.net

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou