Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papežské bohoslužby v únoru-dubnu 2010

Datum publikace18. 1. 2010, 16.00
TiskTisk

Od února do dubna bude papež Benedikt XVI. slavit bohoslužby významných dní tohoto období – Popeleční středy a velikonočního tridua, setká se s řeholníky a řeholnicemi a s mladými lidmi, zúčastní se duchovních cvičení a také vykoná návštěvu Malty.

Vatikán: O svátku Uvedení Páně do chrámu (2.2.), který je zároveň Světovým dnem zasvěcených osob, se papež Benedikt XVI. bude od 17.30 hodin modlit nešpory společně se zástupci institutů zasvěceného života ve vatikánské bazilice.

Na Popeleční středu (17.2.) bude Svatý otec v 16.30 hodin předsedat kající bohoslužbě a procesí z baziliky sv. Anselma a v 17.00 mši svaté s udílením popelce v bazilice sv. Sabiny. Poslední únorový týden proběhnou na Římské kurii duchovní cvičení: Svatý otec je zahájí o První neděli postní (21.2.) v 18.00 hodin v kapli Redemptoris Mater apoštolského paláce a ukončí v sobotu 27.2. v 9.00 hodin tamtéž.

O třetí neděli postní (7.3.) vykoná papež pastorační návštěvu římské farnosti sv. Jana od Kříže a v 9.00 hodin zde bude slavit mši svatou. Ve čtvrtek před Květnou nedělí (25.3.) se Benedikt XVI. od 20.30 hodin setká na Náměstí sv. Petra s mládeží římské diecéze a kraje Lazio, aby společně oslavili Světový den mládeže.

Na Květnou neděli (28.3.) bude papež na svatopetrském náměstí předsedat mši svaté s žehnáním palmových ratolestí a vstupem na památku vjezdu Páně do Jeruzaléma. Následující den, v pondělí Svatého týdne, pak bude Svatý otec v 18.00 hodin předsedat ve vatikánské bazilice mši svaté u příležitosti 5. výročí úmrtí svého předchůdce Jana Pavla II.

Na Zelený čtvrtek (1.4.) bude Benedikt XVI. v 9.30 hodin ve vatikánské bazilice slavit mši svatou se svěcením olejů a večer, od 17.30 hodin, pak bude v lateránské bazilice předsedat mše svaté na památku Večeře Páně, kterou začíná Velikonoční triduum. Obřady Velkého pátku (2.4.) začínají v bazilice sv. Petra ve Vatikánu v 17.00 hodin, večer od 21.15 hodin pak Benedikt XVI. povede křížovou cestu v římském Koloseu.

Následující den, na Bílou sobotu (3.4.), bude Svatý otec předsedat obřadům z vigilie Zmrtvýchvstání Páně, a to od 21.00 hodin ve vatikánské bazilice. O velikonoční neděli (4.4.) bude papež slavit mši svatou v 10.15 hodin na Svatopetrském náměstí a poté v poledne udělí z centrální loggie baziliky požehnání 'Urbi et Orbi'.

O víkendu 17.-18.4. pak Benedikt XVI. uskuteční apoštolskou návštěvu Malty.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou