Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Den otevřených dveří na VOŠ publicistiky

Datum publikace26. 1. 2010, 19.20
TiskTisk

Ve středu 27.1.2010 pořádá Vyšší odborná škola publicistiky v Opatovické ulici v centru Prahy den otevřených dveří. Pásmo zajímavých setkání a ukázek ze školní tvorby začíná v 10.00 hodin. Od 15.00 hodin proběhne debata s šéfredaktorem týdeníku Respekt Erikem Tabery.

Praha: Zájemce o praktické studium publicistiky či ty, kdo se pouze chtějí přijít podívat, čeká např. úvod do marketingu s manažerem Petrem Sládečkem, ochutnávka z televizní publicistiky v režii filmaře Martina Müllera, představení tvorby tištěných médií s novinářem Marinem Kézrem nebo simulace moderní rétoriky a taktiky vyjednávání s politologem Janem Kubáčkem. 'Studenti u nás najdou společenství zajímavých lidí podobného smýšlení, pedagogy ochotné odpovídat na otázky, být nablízku a poradit,' dodává ředitel školy Petr Uherka.

Den otevřených dveří na Vyšší odborné škole publicistiky, jejímž zřizovatelem je Arcibiskupství pražské, potrvá do pozdních odpoledních hodin a završí jej beseda o mediálním vlivu na formování hodnot a chování společnosti, kterou povede od 15.00 hodin v aule školy šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery.

Ti, kdo si udělají čas a přijdou se podívat, mají velkou příležitost seznámit se s pedagogy i s technickým zázemím pro výuku v oblasti audiovizuálních médií, ale také se současnými studenty. V ukázkových hodinách publicistiky, tištěných médií i rétoriky představí škola formu praktické výuky a doprovodí ji malým 'návodem k použití'.

Vyšší odborná škola publicistiky v centru Prahy má již patnáctiletou tradici. Studenti se zde prakticky seznamují s prací v oblasti tištěných médií, rozhlasu, televize, publicity a spolupráce s veřejností a zároveň získávají teoretické znalosti z humanitních oborů jako je například sociologie, estetika, křesťanství nebo filosofie. V průběhu studia spolupracují na konkrétních projektech neziskových organizací a ve veřejné správě. Mezi absolventy školy je spousta známých jmen z veřejnoprávní televize a rozhlasu i z mediálních agentur. VOŠP je církevní školou zřízenou Arcibiskupstvím pražským.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou