Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový provinciál dominikánů

Datum publikace26. 1. 2010, 17.30
TiskTisk

Provinční kapitula dominikánů v Olomouci zvolila za svého provinciála fr. Benedikta Tomáše Mohelníka OP. Magistr řádu volbu potvrdil a provinciál se svého úřadu na další čtyřleté období ujal v úterý 26.1.2010.

Olomouc: Fr. Benedikt Tomáš Mohelník OP zastával tento úřad už v předchozím období v letech 2006-2010. Narodil se roku 1970 ve Valašském Meziříčí. Řádové sliby složil v r. 1990. Na kněze byl vysvěcen v r. 1995. Základní teologická studia absolvoval na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého (CMTF UP) v Olomouci, postgraduální doktorandské studium na teologické fakultě Univerzity ve Fribourgu (Švýcarsko).

Je lektorem dominikánského Generálního studia. Vyučuje dogmatickou teologii na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy (KTF UK) v Praze a UP v Olomouci.

 

Více fotografií:

picasaweb.google.cz/dominikani.cz/NovyProvincialDominikanu2010?feat=directlink#

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou