Lupa
Obsah Obsah
Portál

P. Jan Kotas promluví o slavení eucharistie

Datum publikace26. 1. 2010, 19.25
TiskTisk

Druhou přednášku na téma 'Eucharistie: Mše v širokém kontextu – oběť nebo večeře Páně?' pronese dne 26.1.2010 v rámci cyklu o liturgii P. ThLic. Jan Kotas. Ve farním sále kostela sv. Václava na Čechově nám. v Praze začíná přednáška ve 20.00 hodin.

Praha: Římskokatolická farnost u kostelů sv. Mikuláše a sv. Václava ve Vršovicích, která je organizátorem celého cyklu, chce dát odpověď na otázky o tom, jaký význam má vlastně liturgie v životě křesťana a jaká je její podstata a smysl. Když se poslední liturgická reforma v naší zemi realizovala, bylo to v době totality. Nebylo proto možné podepřít ji dostatečnou osvětou. Podle organizátorů 'tak mnohde zůstalo jen u zavedení mateřštiny a pořízení oltáře 'čelem k lidu' – bez skutečného pochopení proč se tak stalo.'

Cílem semináře je posloužit k lepšímu pochopení smyslu liturgie, a tím k jejímu hlubšímu prožívání. Seminář, v jehož rámci vystoupí deset odborníků (mezi jinými P. Prokop Siostrzonek OSB, P. ThLic. Jan Kotas, Jan Klípa, Ph.D., Pavel Kolář, Th.D.), si nečiní nárok na úplnost. Důraz je položen na eucharistii a na několik dalších základních témat.

Přednášky se konají vždy v úterý večer od 19.1. do 23.3.2010 v kostele sv. Václava na Čechově náměstí ve Vršovicích (po dokončení rekonstrukce pak ve farním sále téhož kostela). Začátek je vždy v 19.30 hodin, pouze přednášky J. Kotase budou začínat ve 20.00 hodin (z důvodu jeho časových možností).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou