Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Baxant se setkal s novináři

Datum publikace29. 1. 2010, 14.45
TiskTisk

Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant se ve čtvrtek 28.1.2010 setkal ve své biskupské rezidenci se zástupci médií, kteří pravidelně přinášejí informace o životě v litoměřické diecézi.

Litoměřice: Mons. Jan Baxant poukázal v úvodu setkání na poselství Svatého otce ke 44. Světovému dni sdělovacích prostředků vydané 24.1.2010, na svátek sv. Františka Saleského, patrona novinářů. Zástupcům nekatolických médií představil encykliku papeže Benedikta XVI. 'Caritas in veritate' věnovanou sociálnímu učení církve, kterou loni v létě vydalo Karmelitánské nakladatelství, a zdůraznil její poselství lásky a pravdy. Poté papežovu encykliku spolu s nedávno vydaným poselstvím ke Světovému dni sdělovacích prostředků každému z přítomných novinářů daroval.

Biskup také zmínil uplynulý rok své biskupské služby a změny, ke kterým s příchodem nového týmu lidí na biskupství došlo. Setkání se zástupci médií označil za přátelské a ocenil, že novináři v témže duchu o diecézi informují. Ti měli možnost osobně si pohovořit jak s biskupem, tak s generálním vikářem P. Stanislavem Přibylem, CSsR.

Neformální přátelské setkání Mons. Jana Baxanta se zástupci médií probíhalo již podruhé. Loni se jej účastnili také ti novináři, kteří veřejnosti zprostředkovali průběh biskupského svěcení (22.11.2008).

Světový den sdělovacích prostředků se každoročně slaví v neděli před slavností Seslání Ducha Svatého (letos 16.5.). Tématem letošního ročníku pořádaného v průběhu Roku kněží je 'Kněz a pastorace v digitálním světě. Nová média ve službě Slovu'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou