Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita v době mrazů otevřela krizové centrum

Datum publikace29. 1. 2010, 16.50
TiskTisk

Již od 25.1.2010 je v Azylovém domě sv. Terezie v Praze 8 v souvislosti s dlouhodobě přetrvávajícím mrazivým počasím otevřeno krizové centrum pro lidi bez přístřeší. Arcidiecézní charita Praha zde klientům zdarma poskytuje možnost strávit noc v teple.

Krizové centrum je otevřeno denně od 19.00 hodin večer do 7.00 hodin ráno. Osoby bez přístřeší zde mohou trávit noc na židli nebo na zemi. Je pro ně připraven teplý čaj, káva, polévka a chléb. Kapacita ubytování je 25– 30 míst. Arcidiecézní charita Praha počítá s tím, že centrum bude fungovat minimálně do neděle 7.2. včetně.

Náklady na zaměstnance, kteří zabezpečují chod této služby, hradí Hlavní město Praha prostřednictvím své organizace – Centra sociálních služeb Praha. Ostatní náklady hradí Arcidiecézní charita Praha ze svých zdrojů.

Azylový dům sv. Terezie je zařízením Arcidiecézní charity Praha, která tento dům provozuje od roku 1998 jako jeden z řady svých sociálních projektů. V tomto zařízení se poskytuje co možná nejkomplexnější pomoc lidem v sociální tísni. Pomoc vyhledávají především lidé bez domova, propuštění z výkonu trestu a také lidé propuštění z dlouhodobých ústavních pobytů.

Adresa organizace: Pernerova 20, Praha 8 – Karlín, 186 00

tel.: +420 224 81 59 95 (soc.poradna), +420 222 313 738 (kancelář ředitele AD)

e-mail: pernerova@charita-adopce.cz, poradna@charita-adopce.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou