Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše jarní číslo Studia theologica

Datum publikace1. 2. 2010, 11.00
TiskTisk

V dalším čísle časopisu čtyř teologických fakult se mimo jiné Ladislav Tichý věnuje vztahu apoštola Pavla k židovskému zákonu, Ivan Koniar otázce spravedlivé války u sv. Augustina a Karel Skalický polemice českých teologů s T. G. Masarykem a dalším příspěvkům.

V textu Tomáše Fabera se dále dočtete o instituci církevních zmocněnců v letech 1949-1967; Ladislav Csontos píše o výzkumu religiozity katolíků na Slovensku. Michal Opatrný informuje o České katolické charitě z pohledu jejích zaměstnanců.

Studia theologica je teologický časopis Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého (CMTF UP), Teologické fakulty Jihočeské univerzity (TF JU), Teologické fakulty Trnavské univerzity (TF TU) a Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (KTF UK).

 

Více informací: www.studiatheologica.eu

 

TS ČBK informoval Dominik Opatrný

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou