Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatý otec vyzdvihuje význam sportu při budování míru

Datum publikace4. 2. 2010, 17.45
TiskTisk

'Sport vždy byl významným stavebním prvkem při budování míru a přátelství mezi lidmi a národy,' píše papež Benedikt XVI. ve svém poselství, zaslaném u příležitosti XXI. zimních olympijských her (12.-28.2.2010) a X. zimních paralympijských her (12.-21.3.2010) vancouverskému arcibiskupovi J. Michaelu Millerovi.

Vatikán: 'S radostí jsem přijal zprávu, že XXI. zimní olympijské hry a X. zimní paralympijské hry se budou konat na území arcidiecéze Vancouver a diecéze Kamloops,' píše ve svém poselství, datovaném 30.12.2009, Svatý otec. Obrací se v něm nejen k biskupům obou diecézí, ale i ke sportovcům, pořadatelům her a dobrovolníkům a srdečně všechny zdraví. Cituje potom homilii svého předchůdce, ve které Jan Pavel II. říká, že 'sport může významně přispět k pokojnému porozumění mezi národy a budování civilizace lásky.'

Benedikt XVI. dále zmiňuje ekumenickou iniciativu Víc než zlato, která má 'návštěvníkům, účastníkům i dobrovolníkům nabídnout duchovní a hmotnou pomoc. Modlím se, aby všichni, kdo této služby využijí, byli posíleni ve své lásce k Bohu a k bližnímu,' dodává Svatý otec. V závěru pak vyprošuje všem, kdo se do olympijských nebo paralympijských her jakýmkoliv způsobem zapojí, hojnost Božích požehnání.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou