Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benefiční koncert pro Nemocnici Milosrdných sester

Datum publikace11. 2. 2010, 19.15
TiskTisk

V kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze proběhne 14.2.2010 od 15.30 hodin benefiční koncert na podporu Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Záštitu nad koncertem převzal papežský nuncius Mons. Diego Causero.

Praha: V podání vokálního souboru KrisKrosKvintet zazní v kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Francise Poulenca, Zdeňka Lukáše či Jaroslava Křička. Výtěžek koncertu bude použit na nákup tabletového systému pro kuchyni nemocnice.

Tabletový systém

Kromě ošetřovatelské a lékařské péče je pro pacienty důležité podávání stravy – příslušné diety. V tomto systému je veškerá připravená strava ještě v kuchyni na pásu rozdělena na porce do jednotlivých tabletů. Po uložení do transportních vozíků je přepravena přímo k pacientovi na oddělení.

KrisKrosKvintet vznikl v roce 2007 z původního Brandýského zámeckého sextetu, později kvintetu, ve kterém působili sólisté sboru Bambini di Praga, vždy však jen s jedním mužským hlasem. Z iniciativy Jany Puterové a Anny-Marie Lahodové vznikl během vysokoškolského studia hudby a současného působení ve sboru Divadla J. K. Tyla v Plzni zvukově vyrovnanější KrisKrosKvintet. Repertoár vokálního souboru KrisKrosKvintet zdobí jak hudba klasická a chrámová, tak i soudobé skladby včetně hudby populární a v neposlední řadě i úpravy lidových písní.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou