Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita Ostrava otvírá dveře veřejnosti

Datum publikace11. 2. 2010, 16.00
TiskTisk

Ostravská charita, která působí od roku 1991, připravuje na 18. a 19.2. Dny otevřených dveří. Zájemci z řad široké veřejnosti mají možnost zažít atmosféru a seznámit se s poskytovanými službami v domově pokojného stáří, azylovém domě, charitním hospici a dalších zařízeních.

Ostrava: Dny otevřených dveří v Charitě Ostrava proběhnou ve čtvrtek 18.2. 9.00 a 17.00 hodin a v pátek 19.2. od 9.00 do 15.00 hodin. Nestátní nezisková organizace Charita Ostrava provozuje 12 charitních domů, kde poskytuje celkem 23 různých sociálních, sociálně zdravotních, zdravotních služeb a souvisejících aktivit.

'Srdečně zvu do našich zařízení veřejnost, zástupce veřejné správy, pedagogy a studenty. Rádi přivítáme zájemce, kteří by chtěli poznat prostředí charitních domů, seznámit se s personálem zajišťujícím služby seniorům, lidem bez přístřeší, lidem v závěrečném stadiu života, ohroženým dětem a mládeži a dalším lidem v obtížných životních situacích,' zve na Dny otevřených dveří ředitel Charity Ostrava Martin Pražák.

Všechna lůžková i terénní zařízení jsouv plném provozu, denně jsou v nich poskytovány služby zhruba 500 uživatelům. Personál organizace aktuálně tvoří 230 zaměstnanců a dalších 60 externích spolupracovníků.

'V zimním období jsou exponované služby pro lidi bez přístřeší. V Kontaktním centru na Lidické 54 ve Vítkovicích mohou lidé dostat základní stravu, ošacení, provést hygienu a díky prostředkům od statutárního města Ostrava a Výboru dobré vůle – nadaci Olgy Havlové můžeme nabízet také nouzové přenocování,' doplňuje ředitel Pražák.

V rámci výročí Charity Ostrava proběhne v ostravském klubu Prostor – Tančírna na Havlíčkově nábřeží ve čtvrtek 11.2. od 19.00 hodin koncert rockových kapel Adobre, Noizztoy a Zlatý hřeb. Další zajímavostí je návštěva Charitního střediska Gabriel, komunitního centra pro seniory v Ostravě-Zábřehu, ulice Čujkovova 40a, která se může stát i uměleckým zážitkem.

V charitní Galerii G, která je součástí střediska, si můžou návštěvníci prohlédnout výstavu vybraných děl absolventek výtvarného kurzu pro seniory malíře Josefa Odrášky.

 

TS ČBK informoval Ing. Dalibor Kraut

vedoucí útvaru pro vztahy s veřejností

 

Charita Ostrava

Kořenského 17

703 00 Ostrava – Vítkovice

 

tel.: +420 596 787 691

mob.: +420 731 625 853

e-mail: dalibor.kraut@caritas.cz

web: www.ostrava.caritas.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou