Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

PICTURE: mezinárodní odborný výzkum na téma kněz a internet

Datum publikace11. 2. 2010, 13.20
TiskTisk

Jak využívají kněží internet? Na tuto otázku by měl přinést odpověď nový mezinárodní projekt, jehož záměrem je nejen pomoci lépe pochopit, jak kněží na celém světě rozumějí internetu a využívají jej, ale také by měl vytvořit efektivnější on-line komunikaci. Projektu by se mělo účastnit více než 400 tisíc kněží z celého světa.

Řím (I): Jak využívají kněží internet? Na tuto otázku by měl přinést odpověď nový mezinárodní projekt. Název PICTURE je složen z počátečních písmen slov Priest (kněz) ICT (informační a komunikační technologie) Use (využití) a Religious Experience (náboženská praxe). Tento výzkum, jehož záměrem je nejen pomoci lépe pochopit, jak kněží na celém světě rozumějí internetu a využívají jej, ale také by měl vytvořit efektivnější on-line komunikaci, podpořila Kongregace pro klérus. Projektu by se mělo účastnit více než 400 tisíc kněží z celého světa.

PICTURE organizuje NewMinE (New Media in Education Lab) univerzita ve švýcarském Luganu ve spolupráci s Fakultou institucionálních sociálních komunikací Papežské univerzity Svatého Kříže v Římě.

Zapojit se do tohoto výzkumu mohou všichni kněží, stačí, když vyplní dotazník, který je k dispozici v sedmi jazycích (anglicky, francouzsky, italsky, portugalsky, španělsky, německy a polsky) na adrese www.pictureproject.info/?page_id=278.

Podle Daniela Arasy, profesora Digitální komunikace na papežské univerzitě, 'je projekt PICTURE originálním příspěvkem univerzitního výzkumu k Roku kněží, který vyhlásil Benedikt XVI.' Výsledky výzkumu budou publikovány před ukončením Roku kněží (červen 2010) na webové stránce www.pictureproject.info.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou