Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskupské exercicie 2010

Datum publikace15. 2. 2010, 12.20
TiskTisk

Letošní exercicie pro biskupy se konají od 21. do 27.2. v Mezinárodním centru duchovní obnovy v Hejnicích. Exercitátorem je P. Josef Čupr SJ.

V budově Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích – bývalého barokního františkánského kláštera – zřídilo Biskupství litoměřické mezinárodní setkávací centrum pro pořádání seminářů, kongresů, exercicií, ozdravných pobytů, rodinných setkání, kulturně společenských a duchovních akcí.

Toto prostředí zvolili biskupové Čech, Moravy a Slezska pro své týdenní ignaciánské exercicie, které zde prožijí ve dnech 21.2.-27.2. Denní program duchovních cvičení budou tvořit ranní chvály, přednášky, mše svatá, modlitba růžence, večerní chvály a společná adorace.

Exercitátor P. Josef Čupr se narodil 30.1.1934. Jako absolventovi Stavební fakulty mu za komunismu nebylo dovoleno stát se knězem. Proto odjel z Československa a v roce 1967 začal v Římě studovat filozofii a teologii. Na kněze byl vysvěcen 18.3.1972 a krátce poté, 9.10. téhož roku, vstoupil do jezuitského řádu. V 80. letech pracoval v české redakci Vatikánského rozhlasu. Roku 1982 složil poslední řeholní sliby.

Do rodné země se vrátil až po Sametové revoluci, v roce 1990. Rok poté se stal provinciálem České provincie Tovaryšstva Ježíšova a tento úřad zastával do roku 1998. Nyní žije v Kolíně a působí jako exercitátor.

 

Informace o J. Čuprovi: www.jesuit.cz

Foto: www.mcdo.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou